مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز از ثبت اسم یکی از خوشنویسان نامدار البرزی از سوی وزارت میراث فرهنگی به عنوان گنجینه زنده بشری به نام تهران و قزوین انتقاد کرد.

غلامحسین امیرخانی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، فریدون محمدی گفت: به عنوان متولی میراث فرهنگی البرز به صورت مکتوب خواسته بحق خود و ساکنان استان البرز را به معاونت میراث فرهنگی کشور اعلام کردم و پیگیر موضوع هستم و بدون شک به نتیجه خواهیم رسید و این اثر را در رده آثار فاخر البرز مشق می‌کنیم.

 محمدی در خصوص خبری که در ایسنا با عنوان «ثبت گنجینه هنری البرز به نام  تهران و قزوین! » و در آن به ثبت استاد غلامحسین امیرخانی خوشنویس نامدار البرزی از سوی وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی به عنوان «گنجینه زنده بشری در خط نستعلیق» اشاره شده بود، گفت: بی شک استاد غلامحسین امیرخانی  یکی از چهره‌های برجسته  و گنجینه با ارزش و زنده بشری  خط نستعلیق(خوشنویسی معاصر) ایران و برخاسته از قله بلند البرز است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز بیان کرد: مادامی که از ثبت ملی سخن به میان می آید قطعا فاکتورها و مولفه‌های خاصی مدنظر است و یک اثر هنری زمانی در ردیف آثار ملی و حتی فراتر ازآن جهانی  مشق می‌شود که دارای شناسنامه هویتی، پیشینه  و خاستگاه باشد.

وی تصریح کرد: امروز ثبت  استاد غلامحسین امیرخانی به عنوان گنجینه زنده بشری (در حوزه خط  نستعلیق) در فهرست ملی «نادره کاران، حاملان میراث فرهنگی ناملموس» مایه مباهات است اما در این میان انتظار البرز نشینان این است که استان البرز به عنوان خاستگاه ایشان در لیست استان‌های معین(تهران و قزوین) در صدر باشد. در اصل کام البرز نشینان باید به این ثبت شیرین شود.

محمدی شهرستان طالقان را خاستگاه مفاخر علم و معرفت  و نخبگان ادب و هنر دانست و خاطرنشان کرد: طالقان از دیرباز خاستگاه علم و معرفت و شعر و ادب و هنر بوده و در دامان خود علما و هنرمندان برجسته‌ای  چون درویش عبدالمجید طالقانی خوشنویس، شاعر و عارف برجسته، استاد علی آقا حسینی خوشنویس نامدار، نویسنده برجسته جلال آل احمد و عالم ربانی مرحوم آیت الله طالقانی پرورش داده و استاد امیرخانی نیز در زمره این بزرگان  از دل این آب و خاک قد برافراشته و مُهر تاییدی بر کهن دیار علم و ادب ایران زمین، طالقان بوده است.

وی ادامه داد: تاریخ خود برهان گویای حقیقتی بس عمیق از سرانگشتان حضور استاد امیرخانی بر گاهواره البرز است. استان البرز همیشه مدال افتخار مفاخری چون استاد غلامحسین امیرخانی را بر گردن داشته است. با گذری بر هویت شناسنامه‌ای استاد امیرخانی می‌توان دریافت که خاستگاه این استاد برجسته در کوچه پس کوچه‌های دوم بهمن ماه سال ۱۳۱۸ در روستای «تکیه ناوه» شهرستان طالقان  حک شده است، در سال ۱۳۸۵ سکان‌دار هیات مدیره انجمن طالقانی‌ها بود که این نشان از عرق ایشان به زادگاه خویش  دارد.

وی در بخش دیگری به جمله ارزشمند استاد غلامحسین امیرخانی در وصف زادگاه خویش طالقان اشاره کرد و گفت: استاد در جایی طالقان را چنین وصف می کند: «طالقان یکی از اقلیم‌های شگفت و شورانگیز ایران است. ترکیب دلپذیری از کوه، دشت وآب و رود و سپیدار و صنوبر، سرزمینی که پشت بر مخده البرز زده و پا در خنکای شوخ دریاچه خود صفا می‌دهد. طالقان نگارخانه خاک و آب و انسان است.» با این توصیف زیبا می توان به عمق علاقه  این استاد گرانقدر به البرز و شهرستان طالقان پی برد.

کد خبر 534396

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار البرز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha